Кличко і Оробець добудують Подільський міст замість Азарова і Попова

Читать на русском

Кандидати в мери Києва Віталій Кличко та Леся Оробець у разі перемоги на виборах обіцяють добудувати Подільсько-Воскресенський мостовий перехід – міст-добвгобуд, який почали зводити ще в 1993 році.

Таким чином, Кличко і Оробець узялись виконати те, що не вдалося екс-прем'єру Миколі Азарову та колишньому голові міськадміністрації Олександру Попову. Про це пише «Слово і Діло».

Так, у січні 2011 року колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров вочевидь переоцінив свої можливості, пообіцявши, що в кінці 2011 – на початку 2012 року міст уже почне функціонувати.

Тоді ж новий міст киянам пообіцяв і міський голова Олександр Попов. Відкриття об'єкту планували приурочити до початку Євро-2012. Однак через брак фінансування введення його в експлуатацію відклали на 2013 рік.

У 2013-му, коли жителі Троєщини нарешті сподівалися на розв'язання своїх транспортних проблем, Микола Азаров заявив, що планує завершити будівництво до кінця року. Однак і цій обіцянці не судилося бути виконаною. Завершенню робіт укотре завадила нестача коштів: станом на 10 грудня 2013 року будівельники отримали лише 7 із необхідних 19,5 мільйонів гривень.

Напередодні виборів естафету обіцянок про міст підхопили нові претенденти на крісло голови КМДА – Віталій Кличко та Леся Оробець. Кличко пообіцяв до вересня 2014 року знайти фінансування на завершення довгобуду, а Оробець – провести інвентаризацію недобудованих об'єктів і передати їх будівництво в руки інвесторів, а також прокласти по новому мосту метро на Троєщину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: