В обіцянках піти з влади Тимошенко склали компанію Ющенко і Герман

Читать на русском

Кандидат на президентських виборах-2014 Юлія Тимошенко двічі пообіцяла піти з влади в разі неможливості виконати взяті на себе зобов'язання, й одного розу вже не виконала свою обіцянку.

У псевдонамаганні поставити на кін свою політичну кар'єру Тимошенко не самотня. Компанію лідерці “Батьківщини” склали депутат Ганна Герман та Президент Віктор Ющенко, пише “Слово і Діло”.

У грудні 2007 року Юлія Тимошенко, яка тоді обіймала посаду прем'єр-міністра України, заявила, що готова піти з політики в разі, якщо її уряд протягом 2 років не зможе повернути знецінені заощадження вкладників Ощадбанку СРСР. Строк прем'єрства Тимошенко завершився у 2010 році, однак навіть за цей час їй вдалося повернути лише частину обіцяних вкладів.

Вдруге ризикнути своєю політичною кар'єрою Тимошенко вирішила вже після ув'язнення – у квітні 2014 року. Тоді, нагадаємо, політик заявила, що готова піти з влади на першу вимогу Майдану.

Моду на такі обіцянки підхопили й інші політики. Так, народний депутат Ганна Герман у 2009 році сказала, що повернеться в журналістику, якщо Віктор Янукович переможе на президентських виборах у 2010 році. Потім, у 2013 році, вона вирішила вступитися за Юлію Тимошенко, яка на той час перебувала за ґратами й нібито потребувала допомоги закордонних медиків. Герман сказала, що піде з політики, якщо Вітор Янукович “не полегшить долю” Тимошенко. Обидві умови Герман не були виконані, однак вона й досі залишається народним депутатом України.

Не втримався від подібної обіцянки і третій Президент України Віктор Ющенко. У 2009 році, напередодні чергових виборів він пообіцяв, що більше не займатиметься політикою, якщо його не оберуть знову. Втім, станом на жоветнь 2011 року Віктор Ющенко залишався лідером політичної партії “Наша Україна – Народна самооборона”.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: