Тижневий дайджест станом на 25 березня 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 150 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Міністр соціальної політики Наталія Королевська, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов та голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

Міністр соцполітики Наталія Королевська минулого тижня оголосила низку заходів з підвищення рівня зайнятості в Україні. Так протягом поточного року у відомстві планують надати можливість 20-ти тисячам українців отримати нову професію або підвищити кваліфікацію. Серед далекосяжних задумів Міністра - за чотири роки знизити рівень безробіття в країні до 6,3% та збільшити кількість офіційно працевлаштованих людей до 17 млн. осіб.

Під час виступу в парламенті Наталія Королевська також повідомила, що державні органи посилили перевірки вантажів на кордоні, завдяки чому контрабанда до України під виглядом гуманітарної допомоги більше не потрапить.

Голова КМДА Олександр Попов вихідними боровся з негодою, що охопила столицю. У зв’язку з цим він обіцяє, що вже сьогодні, 25 березня, буде забезпечено проїзд головними магістралями Києва, буде повністю ліквідовано затори на під’їздах до столиці, відновиться рух наземного громадського транспорту. Більше того, київський очільник запевнив, що за 1-2 доби столицю повністю очистять від завалів снігу, аби попередити негативні наслідки можливого паводку.

Очільник Черкаської ОДА Сергій Тулуб дав низку обіцянок з покращення стану спортивної інфраструктури навчальних закладів області. Зокрема, протягом поточного року очікується:

оновлення спортивних майданчиків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів;

будівництво п’яти міні-футбольних полів зі штучним покриттям;

будівництво 15-ти багатофункціональних спортивних майданчиків.

Крім того, Сергій Тулуб заявив, що найближчим часом буде створено робочу групу для розслідування замаху на екс-кандидата у народні депутати, голову Черкаської облорганізації партії «Батьківщина» Анатолія Бондаренка.

Протягом вказаного періоду 26 обіцянок отримали статус "Виконано" та 4 - "Не виконано".

Олександру Попову не вдалося в неділю відновити рух трамваїв в столиці, як і не вдалося до сьогоднішнього ранку забезпечити повноцінний рух громадського транспорту. А комуністи, всупереч своїй обіцянці, не проголосували за постанову про проведення виборів у Києві 2 червня.

Однак своїх обіцянок дотрималися Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов, який в січні обіцяв, що уряд все-таки відзвітує про свою роботу перед парламентом, та народний депутат Микола Томенко, який запевнив, що Верховна Рада незабаром відновить свою роботу та буде розблокована.

Станом на 25.03.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 980 персон і 13047 обіцянок, з них 8555 в процесі, 2316 виконаних та 2176 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: