Парубій заявив, що "мирних протестувальників сходу" готують під Ростовом

Читать на русском

Українська служба розвідки виявила велику військову базу біля Ростова-на-Дону, де проходять навчання російські бойовики для операцій в Україні.

«Біля Ростова-на-Дону виявлена ​​велика військова база, на якій готуються терористи для перекидання їх на територію України», – розповів секретар РНБО Андрій Парубій у ході брифінгу, пише «Слово і Діло»  з посиланням на РБК.

За його словами, після проходження навчання, яке проводять російські інструктори, бойовики організовано здійснюють спроби потрапити на територію України. Також він додав, що чисельність набраних людей сягає 1 тисячі чоловік. А саму наявність такої бази підтверджують затримані сепаратисти й терористи.

Нагадаємо, 19 травня блокпост українських військовослужбовців у районі Слов'янська був обстріляний із міномета з засідки, розташованої на території дитячого садка.

Раніше виконувач обов'язків Президента і голова Верховної Ради Олександр Турчинов  доповів, що сили антитерористичної операції в ніч на 15 травня ліквідували замасковану терористичну базу під Краматорськом Донецької області.

Варто зазначити, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що АТО на сході буде продовжуватися доти, доки там присутні терористи й доки не буде наведений порядок.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Андрія Парубія. Скільки йому вже вдалося виконати, дивіться в рейтингу.

Парубій, як і обіцяв, створив Національну гвардію. Також він обіцяв, що Україна збереже територіальну цілісність.

Як відомо, Росія не визнає наявності своїх представників на сході України, стверджуючи, що відсіч українській армії та міліції дають корінні протестувальники східних областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: