На посту міністра Порошенко провалив 4 обіцянки, але виконав трохи більше

Читать на русском

Перебуваючи на посаді міністра економічного розвитку й торгівлі в уряді Миколи Азарова, Петро Порошенко дав 16 обіцянок, які були зафіксовані системою «Слово і Діло». 4 з них йому виконати так і не вдалося, хоча Порошенко й обіцяв докласти для цього максимум зусиль.

Зокрема, Порошенко намагався заборонити державним підприємцям проводити тендери в закритому режимі. І хоча екс-президент Янукович і посприяв бажанням Порошенка, звільнивши всі держпідприємства від необхідності торгів, держслужбовці все одно продовжували відбирати пропозиції на поставку товарів, але вже незаконно. Підтвердженням цього стали, зокрема, документи, вилучені СБУ у видавництві «Вісника державних закупівель», пише «Слово і Діло».

Також Порошенко під час перебування міністром економіки не зміг домовитися з представниками ЄС ані про фінансову підтримку, ані про перевірку молокопереробних підприємств. Так, ЄС відмовився виділити Україні 160 млн євро обіцяної підтримки, а європейські представники залишили Україну наодинці з Роспотребнаглядом, який самостійно провів експертизу на молокопереробних підприємствах України.

У липні 2012 року екс-міністр обіцяв, але не поновив роботу нафтопереробних заводів, які зупинилися внаслідок падіння нафтопереробки в кінці 2011 року.

Незважаючи на деякі невдачі у веденні міжнародних діалогів і вирішенні внутрішніх проблем країни, Порошенку таки вдалося виконати 7 своїх обіцянок.

Керуючи міністерством в економічну кризу, Порошенко зумів дати правильний прогноз і посприяв зниженню інфляції до 0,6% за підсумками 2012 року.

На посту міністра Порошенко відкрив діагностичний центр у Вінниці. Крім того, оприлюднив декларацію про свої витрати й перерахував одну свою зарплату до благодійного фонду. Також, як він і обіцяв, Чемпіонат Європи з футболу 2012 року було проведено своєчасно.

Заслугою політика є і те, що поновилося постачання українських сирів до Росії.

Станом на 22 травня рейтинг відповідальності Порошенка в системі «Слово і Діло» становить 13%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: