Третина шкіл на Буковині не обладнані туалетами

Читать на русском

Минулого року голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв не виконав ряд обіцянок стосовно покращення стану мережі освітніх закладів області.

Зокрема, нещодавно Михайло Миколайович пообіцяв, що до 1 вересня цього року будуть облаштовані внутрішні вбиральні в усіх школах області. Зазначимо, що згідно з більш ранніми заявами чернівецького губернатора, туалети в усіх школах області мали з’явитися ще до кінця минулого року. Однак під кінець року в Чернівецькій області кожна третя сільська школа все ще не мала теплого туалету. Станом на жовтень 2012-го року тільки близько 70% загальноосвітніх закладів, а саме 307 шкіл, були обладнані внутрішнім туалетом. Таким чином, буковинські школи вже третій рік поспіль будуть облаштовувати внутрішніми вбиральнями.

Минулого року не пощастило не лише школярам, але й дошкільнятам Буковини. Не зважаючи на те, що Михайло Папієв обіцяв до 1 вересня 2012 року відкрити п’ять нових дошкільних навчальних закладів в області, жоден з них не відкрився в зазначений термін. Згідно з офіційною відповіддю заступника голови Чернівецької ОДА В. Темерівського, в жовтні минулого року мали відкритися лише три дитсадки. Ще в одному садочку велися будівельні роботи.

Ще одна невиконана обіцянка Михайла Папієва - непрацюючі літні табори "Лісова казка" і "Золотий колос". Влітку минулого року їх так і не відкрили. Станом на 30 серпня 2012 року лише розпочалися переговори про відновлення роботи оздоровчого табору "Золотий Колос" та вирішувалися питання стосовно реанімування КП "Лісова казка".

В той час, коли далеко не всі школи Чернівецької області облаштовані внутрішніми туалетами, Михайло Папієв обіцяє вже до початку нового навчального року забезпечити всі без виключення загальноосвітні навчальні заклади області новою комп’ютерною технікою та підключенням до швидкісної мережі Інтернет. Сподіваємось, чернівецький очільник зуміє правильно розставити пріоритети, та забезпечити дітей належними умовами навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: