На чолі Мін'юсту Петренко вже роздав 35 обіцянок – «Слово і Діло»

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» зафіксував 35 обіцянок міністра юстиції України за час його роботи на нинішній посаді.

При цьому 30 із них станом на 21 травня мають статус «в процесі», тобто згодом можуть виявитися як виконаними, так і проваленими, чотири отримали статус «виконано», а ще одна – «не виконано».

Зокрема, Петренко виконав свою обіцянку оприлюднити оцінку збитків від анексії Криму Росією. Також нинішній міністр юстиції стримав свою обіцянку щодо підписання закону про окуповані території і введення системи електронних біржових торгів конфіскованим майном. Водночас обіцянку щодо створення антикорупційного бюро йому виконати не вдалося.

З інших заяв Петренка звертають на себе увагу обіцянки про створення особливого підрозділу, який займатиметься відшкодуванням збитків, викликаних незаконної анексією Росією Криму, про безвізовий режим з ЄС до кінця 2014 року, а також про проведення реформи прокуратури.

Крім того, голова Мін'юсту пообіцяв, що його відомство розробить пакет законів із посилення відповідальності за корупційну діяльність. Також він пообіцяв докласти максимум зусиль для того, щоб повернути в Україну колишніх чиновників, на яких відкриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, Павло Петренко був призначений міністром юстиції 27 лютого. Загалом системою «Слово і Діло» зафіксовано 40 обіцянок Петренка, які він дав як на чолі Міністерства юстиції, так і в якості народного депутата від «Батьківщини». Рейтинг його відповідальності станом на 21 травня становить 20% - всього він виконав 8 обіцянок, ще 31 його заява знаходиться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: