Тігіпко випереджає Тимошенко й Богомолець в турботі про "айтішників"

Читать на русском

Кандидат у президенти, позафракційний депутат Сергій Тігіпко пропонує Верховній Раді знизити оподаткування доходів працівників ІТ-компаній з 15% до 5%.

5 травня Тігіпко зареєстрував законопроект, у якому запропонував у період з 1 січня 2015 року до 1 січня 2023 року встановити 5% ставки податку на доходи фізичних осіб та 5% єдиного соціального внеску із заробітної плати та інших винагород за трудовими договорами працівників-професіоналів у області програмування, пише "Слово і Діло".

Тоді як Тігіпко вже почав діяти на законодавчому рівні, екс-прем'єр і кандидат у президенти Юлія Тимошенко лише обіцяє сприяти працівникам ІТ-сфери.

У ході своєї передвиборної кампанії Юлія Тимошенко обіцяє встановити податкове сприяння підприємствам, які вкладають кошти в розвиток високотехнологічного виробництва та IT-сфери.

Крім Тимошенко, підприємець Ольга Богомолець обіцяє пріоритетний розвиток IT та високоточних технологій лише після того, як стане президентом.

Загальна кількість обіцянок Сергія Тігіпка сягає 179, серед яких третина – у процесі виконання. Ще 45 заяв політика значаться виконаними, а 69 – проваленими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: