Не втіливши свою медичну реформу, Тимошенко обіцяє скасувати чужу

Читать на русском

Кандидат у президенти України Юлія Тимошенко не впоралася з деякими обіцянками, що стосуються медичної сфери.

Нагадаємо, що 4 листопада 2009 року, бувши прем'єр-міністром України, Тимошенко заявила, що уряд надасть право головам облдержадміністрацій та міським головам закуповувати медикаменти, необхідні для боротьби з епідемією грипу, без проведення тендерів. Але в переліку осіб, якими здійснювалася закупівля лікарських засобів і виробів медичного призначення, голови ОДА та міські голови не вказувалися.

На наступний рік Тимошенко пообіцяла, що зробить доступ людей до медицини безкоштовним. «Це означає, що кожен матиме надійну страховку», – уточнила лідер «Батьківщини». Зазначимо, що ця обіцянка політика має особливий статус і переміщена до архіву у зв'язку з неможливістю її виконання. Так, вже з 11 березня 2010 року Тимошенко не займала посад у виконавчій владі, тому не мала можливості реалізувати свою обіцянку.

Що стосується нинішньої президентської програми політика, то в ній також знайшлося місце обіцянці щодо медичної сфери. Цього року кандидат на президентське крісло запевнила, що медична реформа попередньої влади буде скасована.

Поточний рейтинг Юлії Тимошенко в системі «Слово і Діло» становить 23% – вона виконала 53 із 230 зафіксованих проектом обіцянок. Ще 47 обіцянок їй виконати не вдалося. Які саме, дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: