Запорізькі лікарні не отримали обіцяні мільйони

Читать на русском

В Запорізькій  облдержадміністрації повідомили, що  у 2012-му році в 58-ми лікарнях області виконувались ремонтні роботи, однак фінансування проводилось далеко не в тих об’ємах, які обіцяв голова ОДА Олександр Пеклушенко.

Зокрема, в серпні минулого року Олександр Пеклушенко планував надати на реконструкцію  міської дитячій лікарні № 5 близько 24 млн. грн. додаткового фінансування. Однак за підсумками року в Запорізькій ОДА повідомили, що протягом серпня-грудня 2012-го року фінансувалися відділення недоношених новонароджених на 507 482,24 грн. та діагностичне інфекційно-боксоване відділення на 90 503,27 грн. Таким чином, загальна сума додаткового фінансування склала близько 600 тис. грн. замість 24-х обіцяних мільйонів.

Схожа ситуація склалася й у Запорізькій обласній клінічній лікарні. Тут Олександр Миколайович обіцяв для реконструкції та ремонту в другому півріччі 2012-го року виділити 5 млн. грн. Натомість було виділено лише близько 3 млн. грн. А обласному онкологічному диспансеру виділили 978,0 тис. грн. замість трьох обіцяних мільйонів.

До того ж, минулого року Олександру Пеклушенку не вдалося створити централізовану диспетчерську службу. Нещодавно стало відомо, що система єдиної для всієї Запорізької області диспетчерської «Швидкої (екстреної) медичної допомоги» повинна запрацювати лише в квітні.

Зазначимо, що протягом поточного року голова облдержадміністрації також обіцяє відкрити в області перинатальний центр, здати в експлуатацію нову поліклініку в селищі Кушугум, завершити реконструкцію харчоблоку в Запорізькій обласній клінічній лікарні, знайти фінансування для 5-ої міської лікарні екстреної медичної допомоги та обласної дитячої лікарні.

Таким чином, ми черговий раз помічаємо, коли обіцянки виконуються частково, а недостатність фінансування залишається головною причиною та виправданням для невиконанням політиками своїх обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: