Експерт порівняв Порошенка з олімпійським ведмедем, а Тимошенко – з лисицею

Читать на русском

Віце-президент Асоціації політичних психологів Віктор Рибаченко пояснює вірогідний успіх Петра Порошенка на позачергових президентських виборах 2014 року гострою необхідністю для України мати легітимного президента, «історичним моментом», а також відсутністю в Порошенка радикальних поглядів на ті чи інші речі.

Про це він сказав на прес-конференції в інформагентстві «Інтерфакс-Україна», організованій проектом «Слово і Діло».

«Порошенко лідирує в президентських виборах не тому, що він найкращий, найдосвідченіший, найрозумніший, не тому, що він має партію, він її не має... А тому, що він потрібен Україні сьогодні в цей момент. Якби перенести вибори на осінь, може, восени Порошенко й не був би потрібен, дивлячись як обернулися б події», – зазначив політичний психолог.

Рибаченко також акцентував увагу на тому, що психологічні аспекти як кандидатів у президенти, так і їхніх виборців украй важливі в майбутньому результаті виборів.

Він назвав Порошенка сангвохолериком за темпераментом і порівняв його з «олімпійським ведмедиком», при цьому зазначивши, що «всередині він є не ведмедиком, а ведмедем».

«Сангвінізм дає йому товариськість, контактність, легкість, холеризм дає іноді «ривки». Той, хто бачив Петра Олексійовича на нарадах у закритих офісах, ті розуміють, що він не усміхнений... Це такий ведмедик олімпійський, пам'ятайте 80-й рік, усередині якого ведмідь. Для виборців він ведмедик – симпатичний, приємний, а всередині він жорсткий», – прокоментував експерт.

Водночас, проводячи паралелі з іншим кандидатом у президенти Юлією Тимошенко, психолог порівняв її з лисицею, всередині якої ховається тигр.

При цьому високу ймовірність програшу Тимошенко на виборах Рибаченко пояснив тим, що, незважаючи на співчуття до неї багатьох українців через тюремне ув'язнення, вони не готові за неї голосувати.

«Юлі волю!» – це одне, а «Юлі владу!» – зовсім інше», – підкреслив він.

Політичний психолог також порівняв стан справ у країні, за якого ключові посади в державі займають політичні партнери Тимошенко, а вона нібито не бере участі в управлінні країною, «схемою «Таміфлю».

«Це схема «Таміфлю»: давайте організуємо великий грип, а я привезу в білій шубі на літаку ліки», – заявив експерт.

Нагадаємо, проектом «Слово і Діло» на сьогодні зафіксовано 89 обіцянок Порошенка, з яких він виконав 12, і 227 обіцянок Тимошенко, з яких нею були виконані 53.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: