Рада дослухалася до вмовлянь Турчинова захистити робочі місця мобілізованих

Читать на русском

Українці, які були мобілізовані до лав армії у зв’язку з подіями на південному сході країни, нарешті отримали законодавчу норму, що захищає їхнє право на збереження робочого місця та заробітної плати на період служби.

Цей законопроект сьогодні затвердила Верховна Рада України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт парламенту.

Відтепер мобілізовані отримають можливість зберегти за собою робоче місце та зарплатню в період служби, щоправда, не більше, ніж на 1 рік.

Крім того, підприємці, а також особи, які займаються незалежною професійною діяльністю, на строк призову будуть звільнені від сплати податків на дохід фізичних осіб і єдиного податку.

Голова Верховної Ради та виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов звернувся до парламентарів із цим закликом ще 24 березня. Однак ухвалити відповідний проект закону вдалося лише тепер.

Нагадаємо, про можливість забезпечити мобілізованим відстрочку з виплати кредитів 6 травня заявив в. о. заступника голови Адміністрації Президента Андрій Сенченко.

До речі, сам Турчинов обіцяв, що кожен український військовий у Криму отримає статус учасника бойових дій і не залишиться без захисту. Перша обіцянка в. о. Президента поки що формально значиться як така, що перебуває в процесі виконання, друга отримала статус невиконаної ще 6 квітня, коли Турчинову не вдалося вберегти життя одного з українських офіцерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: