У Королевської та Добкіна борги бюджетникам лише зменшуються

Читать на русском

В часи, коли заробітна плата працівникам бюджетної сфери постійно затримується, а державний борг лише збільшується, голова Харківської ОДА Михайло Добкін звітується про повну ліквідацію заборгованості перед бюджетниками області.

Кінець минулого року в Україні ознаменувався хвилею невдоволення бюджетників різних регіонів затримками у виплаті заробітних плат. На початку цього року сенсаційною новиною стало повідомлення Держкомстату про те, що обсяг державного боргу перед працівниками бюджетної сфери в Україні з початку року збільшився (а не зменшився, як про це звітувала Міністр соціальної політики Наталія Королевська), та сягнув одного мільярда гривень.

В той же час, розповідаючи про наміри жорсткої боротьби із зарплатною заборгованістю, Наталія Королевська повідомила, що в 2013-му році заборгованість по зарплаті бюджетникам чи то скоротиться, чи то повністю буде ліквідована. Міністр підкреслила, що найбільшими  регіонами-боржниками є Донецька (158,3 млн. грн.) та Харківська області ( 102, 8 млн. грн.), а також місто Київ – 83,4 млн. грн.

В той же час, голова Харківської ОДА Михайло Добкін обіцяв, що до 1 січня поточного року буде повністю ліквідована заборгованість по зарплаті бюджетникам області. У відповідь на наш запит про виконання даної обіцянки губернатора, у Харківській ОДА повідомили, що заборгованість з виплати заробітної плати в області станом на 01.01.2013 року відсутня.

Хто з двох чиновників правий - Наталія Королевська чи Михайло Добкін - ми стверджуватися не беремося. Однак зрозуміло, що нашим чиновникам слід з’ясувати між собою філософське запитання, що саме, врешті-решт, вважати заборгованістю по зарплаті та її відсутністю?

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: