Попов та Герега можуть спати спокійно

Читать на русском

Сьогодні депутати Київської ради підтримали проект рішення, згідно з яким 6462,6 гектари Біличанського лісу увійшли в межі Голосіївського парку і отримали природоохоронний статус.

Лісова епопея розпочалася ще у 2008 році, коли Коцюбинська селищна рада самовільно розширила кордони селища за рахунок земель лісопаркового призначення Києва.

У травні 2011 року Президент України Віктор Янукович пообіцяв зупинити незаконну вирубку Біличанського лісу (під загрозою знищення опинилися 4 гектари території), взявши це питання під особистий контроль. Однак у 2012 році кількість дерев продовжувала зменшуватися. Тоді за вирішення питання взялася київська влада. В березні 2012 року секретар Київради Галина Герега заявила, що буде відстоювати Біличанський ліс. Підтримав цю ідею і голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, запевнивши, що в найкоротші терміни розбереться з цією ситуацією.

Міська влада звернулася до апеляційного суду і він скасував протиправні рішення Коцюбинської селищної ради про передачу в приватну власність 100 гектарів лісу, підвищивши тим самим рейтинг вищезгаданих осіб в системі «Слово і Діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: