Тігіпко чотири рази проштрафився перед пенсіонерами

Читать на русском

Серед обіцянок кандидата у президенти України Сергія Тігіпка, даних ним у пенсійній сфері, «Слово і Діло» зафіксувало як мінімум чотири таких, які мають статус «не виконано».

Зокрема, два роки тому на посаді віце-прем'єр-міністра – міністра соцполітики він пообіцяв, що уряд введе в дію накопичувальну систему пенсійного забезпечення з початку 2014 року. Водночас Тігіпко заявив, що приватні пенсійні рахунки в Україні зможуть запрацювати на практиці у 2013 році. В результаті приватні пенсійні рахунки так і не запрацювали, оскільки не було введено обіцяну накопичувальну систему пенсійного забезпечення. Таким чином, обидві обіцянки політик провалив.

Зазначимо, що в 2011 році політик теж дав кілька подібних обіцянок. Так, у липні того самого року Тігіпко заявив, що протягом місяця внесе на розгляд Кабміну питання про осучаснення пенсій, де передбачається їх підвищення у мінімум 60% пенсіонерів. Але вже через два місяці політик констатував неможливість підвищення пенсій до сучасного рівня, адже, за його словами, в той момент це було нереально для бюджету.

Того самого року Тігіпко також пообіцяв істотне підняття пенсій для воїнів-інтернаціоналістів, яке не здійснювалося понад 10 років. Але, як і попередні заяви політика, ця обіцянка отримала статус «не виконано». Так, у 2011-2012 роках підвищення пенсій для воїнів-інтернаціоналістів (прирівняних до учасників бойових дій) було несуттєвим, оскільки підвищення прожиткового мінімуму також було незначним.

Загальна кількість обіцянок Сергія Тігіпка досягає 178, серед яких третя частина – у процесі виконання. Ще 45 заяв політика значаться виконаними, а 69 – проваленими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: