Після невдалої спроби узаконити ЗНО Оробець обіцяє автоматизацію освіти

Читать на русском

Кандидат у мери Києва Леся Оробець у разі обрання на посаду пообіцяла максимально автоматизувати освітній процес у столичних школах.

При цьому, раніше Оробець так і не вдалося внести у парламенті зміни до закону «Про вищу освіту», які передбачали узаконення зовнішнього незалежного тестування. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Для забезпечення автоматизованого процесу навчання кандидат на посаду столичного голови пропонує використовувати систему MySchool.ua, що вже працює у 600 школах та налічує півмільйона користувачів. Впровадити цю систему Оробець планує вже за рік.

Однак із законодавчими ініціативами у сфері освіти в Оробець одного разу вже не склалося. Так, у 2010 році народний депутат Леся Оробець заявила, що одним із її головних завдань є внесення змін у закон «Про вищу освіту», які передбачали включення до нього норми про зовнішнє незалежне тестування. Кінцевим строком втілення цих планів нардеп визначила 2012 рік. Менше з тим, станом на початок 2013 року ці зміни так і не були внесені.

Леся Оробець наразі виконала 3 з 51 обіцянки, зафіксованої системою «Слово і Діло». Так, у грудні 2013 року вона була серед ініціаторів відставки уряду Азарова у випадку, якщо не буде підписана Угода про асоціацію з ЄС та разом з іншими опозиціонерами брала участь у формуванні нового Кабінету міністрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: