Оробець просить Кличка й Тимошенко покарати своїх людей

Читать на русском

Кандидат у мери Києва Леся Оробець оприлюднила прохання до лідерів партій «УДАР» і «Батьківщини» замінити делегованих ними представників у Київській міській виборчій комісії.

Таке звернення Оробець розмістила на своїй сторінці у «Фейсбуці», пише «Слово і Діло».

«Звертаюся до вас як до лідерів демократичних політичних сил: замініть делегованих вами представників у Київській міській виборчій комісії. Ці люди своїм голосуванням як члени колегіального органу дискредитували ваші політичні сили і себе особисто», – пише Оробець.

Кандидат звернулася з проханням до Віталія Кличка і Юлії Тимошенко «подбати про те, щоб заперечування результатів виборів у Києві було в принципі неможливим».

За її словами, члени Київської міської виборчої комісії від партії «УДАР» і ВО «Батьківщина» повинні понести політичну відповідальність і втратити посаду в комісії.

Оробець зазначила, що це звернення не стосується лідерів партій комуністів і регіоналів.

Крім того, вона закликала Тимошенко й Кличка висловити окрему подяку Центральній виборчій комісії «за професійне та оперативне вирішення цього прикрого політичного інциденту».

Нагадаємо, 14 травня 2014 року стало відомо, що ЦВК скасувала реєстрацію кандидатів у мери Києва депутата ВР Лесі Оробець та екс-голови КМДА Івана Салія.

Того самого дня Оробець заявила про те, що цю ініціативу висунув представник комісії від партії «УДАР».

І вже наступного дня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив задовольнити адміністративний позов Лесі Оробець та відновити її кандидатом у депутати Київської ради.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 51 обіцянку Лесі Оробець. 3 з них вона вже виконала, ще 45, серед яких є й передвиборні обіцянки киянам, перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: