Бойко впевнений, що зараз жоден інвестор в Україну не заявиться

Читать на русском

Кандидат в президенти Юрій Бойко вважає, що для залучення коштів інвесторів в Україну спочатку необхідно вирішити ситуацію з військовою загрозою в країні.

«На першому плані - треба припинити військові дії. Жоден інвестор не поїде сюди, тому що інвестор, перш ніж заходити в країну, оцінить ризики. І на першому плані - це військовий ризик», - заявив Бойко в ході теледебатів на «Першому національному», відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

Екс-віце-прем'єр зазначив, що для інвесторів важливу роль відіграють також політичні ризики. Він констатував, що в сьогоднішніх умовах інвестори виходять з України.

«Для того, щоб прийшов сюди капітал, потрібно три умови: припинити військове протистояння, потрібні прозорі правила гри на ринку та прозорі податкові правила, і потрібна законодавча база, яка дозволяє надалі інвестору захистити свої капітали, якщо він починає тут працювати», - відповів Бойко.

Кандидат підкреслив, що головний момент, який оцінюють інвестори - це правова, політична і воєнна ситуація, а все інше - речі другого плану.

Системою «Слово і Діло» станом на 17 травня зафіксовані 92 обіцянки Юрія Бойка. При цьому кількість невиконаних обіцянок політика майже в два з половиною рази перевищує кількість виконаних (54 проти 23). Ще 15 обіцянок Бойка перебувають у процесі виконання.

У своїй президентській програмі Бойко, серед іншого, обіцяє зберегти цілісність країни, знизити податкове навантаження і збільшити кількість робочих місць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: