Парубій просить США допомогти якщо не солдатами, то хоч озброєнням

Читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Парубій сподівається, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки озброєння для протистояння російській агресії.

Про це політик написав в статті для The Wall Street Journal, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Україна не просить, щоб її захищали американські солдати. Ми просимо тільки засоби для захисту нашої країни», - зазначив він.

Також Парубій повідомив, що Сполучені Штати вже надали для України окреме військове обладнання, але не зброю. Втім, на думку Парубія, для протистояння Росії цього буде недостатньо.

«Збройні Сили України потребують набагато більшого, щоб протистояти російській агресії. Ми надали США повний список необхідного - допомога у вигляді засобів протиповітряної оборони і протитанкових озброєнь, а також бронежилети та окуляри нічного бачення»,  - заявив секретар РНБО.

Зазначимо, що системою «Слово і Діло» станом на 16 травня зафіксовано 19 обіцянок Андрія Парубія. З них 5 було виконано, а ще 5 провалено. 9 обіцянок секретаря Ради нацбезпеки перебувають у процесі виконання.

Нагадаємо, Парубій 11 травня запевнив, що Україна захищатиме свою державу і свою територію у разі агресії зі сторони Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: