Тижневий дайджест станом на 4 березня 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 191-ну нову обіцянку від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Прем'єр-міністр Микола Азаров, Міністр соціальної політики Наталія Королевська та заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Голова Кабміну Микола Азаров минулого тижня разом з іншими урядовцями презентували Програму розвитку економіки на 2013-2014 роки. Серед головних обіцянок Прем’єр-міністра слід відзначити наступні:

провести оновлення 560 км водопровідних та каналізаційних мереж;

відремонтувати близько 13 тис. житлових будинків;

кожного року зменшувати енергоємність ВВП на 1,5-3%;

надати 46 тис. сім'ям підтримку в отриманні житла;

збільшити виробництво експорто-орієнтованої продукції приблизно на 3 млрд. дол.;

до 2015 року завершити будівництво Алеї Воїнської Слави в Києві;

протягом 2013-14 рр. придбати кілька тисяч одиниць рухомого складу для залізничного транспорту.

Міністр соціальної політики Наталія Королевська дала низку важливих обіцянок щодо поліпшення соціального забезпечення українців, зокрема:

вжити комплекс заходів задля ліквідації пенсійної зрівнялівки;

ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду;

сформувати споживчий кошик згідно з європейськими стандартами;

погасити борги по зарплаті бюджетникам до 2014 року;

осучаснити пенсії 2008-го року.

Заступник голови Київської міської держадміністрації Руслан Крамаренко запланував в поточному році провести реконструкцію 3-х дитсадків Києва та ще один добудувати, відкрити три нові амбулаторії сімейної медицини, завершити будівництво чотирьох житлових будинків, провести реконструкцію ескалаторів метрополітену на 25 млн. грн., здійснити реконструкцію вулиці Васильківської, облаштувати зону відпочинку навколо озера Тельбін.

Протягом вказаного періоду 38 обіцянок отримали статус "Виконано" та 52 - "Не виконано".

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький і в березні не прийняв рішення про завершення проекту будівництва LNG-терміналу. Зауважимо, що Туреччина висловила заперечення проти проходу танкерів зі скрапленим газом через Босфор та Дарданели. Тому Україна наразі розглядає можливість будівництва LNG-термінала в районі Босфорської протоки. Як і обіцяв голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, нещодавно було відновлено роботу місцевого феросплавного заводу.

Станом на 4.03.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 978 персон і 12719 обіцянок, з них 8352 в процесі, 2238 виконаних та 2129 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: