Симоненко рветься в президенти, щоб розвалити «систему» зсередини

Читать на русском

Однією з передвиборних обіцянок лідера Компартії Петра Симоненка є ліквідація інституту президента, і це при тому, що він сам намагається зайняти цей пост на позачергових президентських виборах 25 травня.

Варто також зазначити, що Симоненко є рекордсменом за кількістю участей у президентських перегонах - це вже його четверта спроба отримати посаду, яку він збирається ліквідувати.

Як свідчить статистика порталу «Слово і Діло», вперше ідея скасувати президентство як таке виникла у Симоненка ще в 2006 році. Тоді він пообіцяв, що КПУ буде боротися за ліквідацію цього інституту, оскільки в Україні, на його стійке переконання, завжди будуть правити «або президенти - диктатори, або президенти - маріонетки». Ким він бачить себе при отриманні президентської посади, лідер КПУ не уточнив.

Перед виборами глави держави в 2010 році лідер КПУ повторно озвучив своє гасло з ліквідації посади президента, що знову-таки не завадило йому брати участь у президентській кампанії. Втім, зайняти цей пост з подальшою його самоліквідацією у Симоненка, як відомо, не вийшло.

Системою «Слово і Діло» станом на 16 травня зафіксовано в цілому 107 обіцянок Петра Симоненка, з яких виконаними значаться лише 8, а провалені були 15. Основна частина обіцянок головного комуніста країни - 84 - продовжують чекати свого виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: