Глухий до вимог Майдану Єфремов скаржиться, що влада не чує схід

Читать на русском

У ході проведення «Круглого столу національної єдності» 14 травня голова фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов поскаржився на те, що влада не чує схід України і закликав Турчинова припинити силові дії в цьому регіоні.

Відзначимо, що під час зимового протистояння активістів Майдану з правоохоронцями Єфремов обіцяв не допустити силового розгону демонстрантів, але в підсумку обіцянки не дотримався. Так, вночі з 10 на 11 грудня 2013 року розпочався розгін мітингувальників із застосуванням міліцейських спецпідрозділів. В результаті зіткнень були потерпілі, а близько 10 активістів були затримані.

Разом з тим, 28 січня 2014 року нардеп заявив, що в законі про амністію буде окремо прописано покарання для тих, хто займався побиттям журналістів на Майдані. Наступного дня Верховна Рада проголосувала за закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», але в зазначеному проекті не передбачалося покарання за напади та побиття журналістів. Таким чином, Єфремов і цю обіцянку не виконав.

Рейтинг відповідальності Олександра Єфремова становить 35%. З 45 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло» він не виконав майже половину. Ще 8 обіцянок політика мають статус «в процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: