Тижневий дайджест станом на 25 лютого 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 56 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Президент Віктор Янукович, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк та міський голова Черкас Сергій Одарич.

В ході проведення телевізійного проекту «Діалог з країною» минулої п’ятниці Президент Віктор Янукович дав близько 20-ти нових обіцянок. Серед головних із них:

започаткувати програму із забезпечення дітей-сиріт житлом;

перейти на систему страхової медицини;

відділити сфери молоді та спорту в окреме відомство від Міністерства освіти і науки;

до кінця 2014 року повністю оновити рухомий склад медичного транспорту;

прийняти найближчим часом рішення про створення консорціуму з управління українською ГТС;

залишити ГТС України в державній власності.

Львівський губернатор Михайло Костюк окреслив головні етапи підготовки області до проведення чемпіонату з баскетболу Євробаскет-2015. Зокрема, за словами очільника області, вже з квітня у Львові розпочнеться будівництво баскетбольної арени, а до 1 січня 2015 року вона гарантовано буде завершена.

Також в області буде побудовано нову тренувальну базу, а у Львові – дитячо-юнацьку спортивну школу для підготовки і занять дітей баскетболом.

Черкаський мер Сергій Одарич дав низку обіцянок з благоустрою міста: цієї весни в місті будуть облаштовані велосипедні доріжки та встановлені по всьому місту новітні скляні зупинки з картою і розкладом руху громадського транспорту.

Також в планах черкаського очільника створити в місті бізнес-інкубатор, де підприємцям-початківцям будуть надаватися різноманітні послуги. Сюди кожен зможе звернутися з ідеєю власного бізнесу.

Протягом вказаного періоду 10 обіцянок отримали статус "Виконано" та 7 - "Не виконано".

Як і обіцяв народний депутат від фракції партії «Батьківщина» Юрій Одарченко, президію Верховної Ради після багаторазового повторення фактів неособистого голосування було заблоковано опозиціонерами. Зауважимо, що блокування в цілому було забезпечено депутатами від партії «УДАР». З невиконаних обіцянок можна відзначити заяву від члена Компартії Сергія Гордієнка, який обіцяв в поточному місяці ініціювати створення парламентської комісії для розслідування ситуації навколо потягів «Хьюндай».

Станом на 25.02.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 978 персон і 12528 обіцянок, з них 8251 в процесі, 2200 виконаних та 2077 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: