А флот і нині там: у Криму досі залишаються 52 з 70 кораблів ВМС України

Читать на русском

Міністерство оборони України спромоглося передислокувати з Криму лише 18 із 70 військових кораблів.

Таким чином, виконання обіцянки в. о. міністра оборони Михайла Коваля про виведення 100% українського військового флоту з Криму важко назвати успішним, констатує «Слово і Діло».

«Виведено 18 кораблів. Як бойових, так і допоміжних. Всього на просторах Криму в нас було 70 кораблів, 21 — бойовий і 49 — допоміжних», відзвітував Коваль.

До всього, в Міноборони зізнаються, що навіть та техніка, яку вдалося повернути, надходить сильно пошкодженою та потребує термінового ремонту.

Нагадаємо, 11 квітня новопризначений виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль заявив, що Україна виведе з Криму весь свій військово-морський флот.

1 квітня в. о. заступника голови Адміністрації Президента Андрій Сенченко обіцяв також, що передислокація українських військових кораблів почнеться з 6 квітня, однак виконання цієї обіцянки почалося з тижневим запізненням. За цей час чимало суден встигли підняти російський прапор.

Ще раніше, 26 травня, «Слово і Діло» опублікувало список кораблів ВМФ України, які перейшли на бік Росії. Щоправда, пізніше стало відомо, що деякі з цих кораблів все ж повернулися у власність збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: