Тимошенко зібралася домовитися з сепаратистами

Читать на русском

Кандидат у президенти України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує провести в Донецьку загальнонаціональний круглий стіл за участю проросійських активістів, щоб знайти порозуміння з ними.

«Я кілька тижнів тому наполягала на негайному проведенні загальнонаціонального круглого столу єднання і розуміння в Донецьку. Саме в Донецьку, тому що проводити його в місті Києві, за 800 кілометрів від епіцентру протистояння, без участі рядових донеччан, і луганчан, і східних проросійських рухів, концептуально неприйнятно і неефективно», - сказала Юлія Тимошенко, пише «Слово і Діло».

Про це екс-прем'єр повідомила після шестигодинної зустрічі з керівництвом Донецької області та керівниками промислових підприємств області.

Тимошенко вважає, що влада «зобов'язана почути і зрозуміти донеччан і луганчан», інакше «зшити країну буде дуже важко», - зазначила політик.

9 травня і. о. Президента Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запросили до участі в переговорах всі політичні сили і активістів, які мають законні політичні цілі і не використали насильства по відношенню до своїх політичних супротивників.

Пізніше, 10 травня голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що влада готова сідати за стіл переговорів з представниками регіонів, зокрема, Донбасу.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 215 обіцянок Тимошенко. На сьогодні виконано 52. Які саме, дивіться в рейтингу. Так, Тимошенко обіцяла присвятити виконанню вимог Майдану «кожну хвилину свого життя», а також заявляла, що Україна більше не здасть жодного сантиметра своєї території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: