Тижневий дайджест станом на 18 лютого 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 208 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Прем’єр-міністр Микола Азаров, Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко.

Прем’єр-міністр Микола Азаров окреслив стратегічні перспективи ІТ-галузі України та дав низку обіцянок стосовно її розвитку в найближчі роки. Зокрема, очільник Кабміну запевнив, що до кінця 2015-го року частка IT-галузі у ВВП країни сягне 10%, а темпи її зростання досягнуть 40-45%. Також Прем’єр-міністр пообіцяв, що завдяки запровадженим податковим пільгам для ІТ-компаній кожен рік на 35-40% збільшуватиметься кількість легальних робочих місць в ІТ-галузі.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відвідав з робочою поїздкою Луганську область та повідомив, що у вересні поточного року в Луганську буде відкрито нову Льодову арену, а на базі Луганської дитячої спортивної школи будуть відкриті відділення фігурного катання та хокею. Окрім того, на Луганщині, за словам Олександра Вілкула, буде побудовано «Дитяче село» для дітей, якими опікується держава. Селище складатиметься з дев’яти дитбудинків.

Минулого тижня Віце-прем’єр-міністр також провів робочу зустріч щодо ходу реалізації проекту з модернізації порту «Південний» та повідомив, що проект буде завершено до 2015-го року.

Кіровоградський обласний очільник Андрій Ніколаєнко дав низку нових обіцянок стосовно розвитку сільського господарства в регіоні, а саме: запустити Світловодський портовий елеватор групи «УкрАгроКом» та ввести в експлуатацію молочнотоварний комплекс «Петриківське молоко». Крім того, Андрій Ніколаєнко планує розпочати будівництво заводу з виробництва ядерного палива та виділити кошти на добудову злітної смуги аеропорту "Кіровоград".

Голова облдержадміністрації також обіцяє змусити всіх перевізників області поставити на транспорт прибори супутникового контролю, аби слідкувати за їхньою роботою.

Протягом вказаного періоду 60 обіцянок отримали статус "Виконано" та 82 - "Не виконано".

Досі не було прийнято Програму розвитку економіки України на 2013 - 2014 рр., хоча Микола Азаров обіцяв її затвердити ще до 10-го лютого. А Міністр соціальної політики Наталія Королевська так і не оприлюднила звіт про фінансування виборчої кампанії її політичної партії "Україна - Вперед!".

Однак Міністру юстиції Олександру Лавриновичу вдалося скоротити витрати на проведення останніх парламентських виборів. Згідно з офіційним звітом ЦВК на проведення виборів 28 жовтня 2012 року було витрачено 1,11 млрд. грн. з 1,42 млрд. грн. передбачених. Залишок у розмірі 31,35 млн. грн. ЦВК повернуло до бюджету.

Станом на 18.02.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 978 персон і 12472 обіцянки, з них 8212 в процесі, 2190 виконаних та 2070 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: