Українські виробники більше не отримають інвестицій від Шеремети

Читать на русском

Міністр економічного розвитку Павло Шеремета оголосив про скорочення інвестицій у деякі галузі українського виробництва.

Шеремета пояснив, що це – «вимушені й тимчасові міри», необхідні для того, щоб не скорочувати видатки на соціальні програми, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку.

«Протягом наступних шести місяців держава не зможе фінансувати виробництво. Ми обрізали це фінансування, аби не скорочувати усі соціальні програми, хоча деякі з них усе ж довелося зменшити. Проте, якщо вже урізати ці капітальні видатки, то слід робити це короткостроково», - заявив Шеремета.

У той же час, міністр вважає, що Україна все ще може розраховувати на інвестиції з-за кордону: «У виробництво залучаються кошти інших держав, і не тільки міжнародних фінансових організацій. Якщо створити хороший інвестиційний план, хорошу картинку інвестиційних можливостей в країні, ми можемо приватним інвесторам з усіх країн світу».

Яким чином Україна збирається створювати таку картинку міністр не пояснив.

Наприкінці квітня Мінекономрозвитку оголосило про скорочення державного сектору економіки на користь приватного бізнесу.

Павло Шеремета очолює Міністерство економічного розвитку України з 27 лютого 2014 року. Наразі чиновник дав 24 обіцянки, 2 з яких уже виконав: про відкриття європейських ринків для українських виробників та про отримання першого траншу кредиту МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: