Шлапак не згоден з прогнозами МВФ

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак в червні зустрінеться з місією МВФ і розповість про те, як виконується Бюджет-2014.

«Оціночна місія МВФ приїде до нас в червні, саме тоді ми обговоримо питання виконання бюджету та оцінки ВВП», - сказав Шлапак, пише «Слово і Діло».

Міністр також зазначив, що Мінфін не згоден з невтішним прогнозом МВФ до мінус 5% щодо зниження ВВП України в 2014 році. Дане питання також обговорюватиметься на переговорах з представниками МВФ у червні поточного року.

Міністр повідомив, що уряд поки не використовував кошти першого траншу МВФ.

Шлапак пояснив, що за розрахунками разом з партнерами з міжнародних фінансових організацій, коштів кредитів повинно вистачити на те, щоб розраховуватися за міжнародними зобов'язаннями.

Міжнародний валютний фонд виправдав бажання міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети  і виділив обіцяний кредит  в 17 млрд доларів.

2 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк  повідомив, що кошти виділені МВФ  підуть у золотовалютні резерви Національного банку України, на стабілізацію макрофінансової ситуації в Україні, а також на своєчасну виплату заробітних плат і пенсій.

У системі "Слово і Діло" зафіксовано 20 обіцянок  Олександра Шлапака. Міністр відшкодував ПДВ за квітень 2014 року протягом 5 днів і виконав ще 3 обіцянки13 обіцянок  знаходяться в стадії реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: