Симоненко і Коломойський не поділили Донбас

Читать на русском

Лідер комуністів Петро Симоненко вважає, що губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за сепаратизм.

Про це Симоненко заявив сьогодні у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

На думку комуністів, ініційоване Коломойським опитування про приєднання окремих районів Донецької області до Дніпропетровщини – це ні що інше, як зазіхання на територіальну цілісність України.

З цією претензією Симоненко звернувся до голови Верховної Ради Олександра Турчинова: «Чому Ви ніяк не притягнете його (Коломойського – «Слово і Діло») за сепаратизм до кримінальної відповідальності? Найгрубіше порушення Конституції – проводити референдум про те, щоб змінити адміністративно-територіальний устрій України».

Крім того, Симоненко назвав спецбатальйон «Дніпро» особистою армією найманців Дніпропетровського губернатора.

Комуністи завжди виступатимуть за територіальну цілісність України, запевнив лідер КПУ. При цьому, він висунув парламентарям вимогу негайно внести у порядок денний голосування за федералізацію.

Між тим, на Донеччині та Луганщині підраховують результати «референдуму». В. о. Президента України вже заявив, що у цих регіонах на виборчі ділянки з’явилося не більше третини населення. Одночасно із сепаратистським референдумом вчора відбулося опитування жителів окремих районів Донеччини щодо їх приєднання до Дніпропетровської області.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано 107 обіцянок Петра Симоненка. Лише 8 обіцянок він виконав, а 15 зобов’язань головний комуніст України не дотримався. Так, 28 січня фракція КПУ відмовилася підтримувати у Верховній Раді зміни до законів «16 січня», попри обіцянку Симоненка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: