Хмельниччина: Ядуха не в дусі

Читать на русском

Минулого року Хмельниччина не дочекалася від свого губернатора 11 молочних ферм, два свинокомплекси, три молочних комплекси, дві школи та один перинатальний центр.

Дітлахам Хмельниччини

З губернатором дітлахам Хмельниччини не пощастило.

В 2012-му році голова Хмельницької обласної держадміністрації Василь Ядуха обіцяв побудувати загальноосвітню школу в селі Нова Синявка Старосинявського району, однак згідно з офіційною відповіддю його заступника завершення будівництва очікується тільки у третьому кварталі 2013-го року. Таку ж відповідь ми отримали й стосовно будівництва загальноосвітньої школи в селі Скаржинці Ярмолинецького району.

В Плані заходів Хмельницької ОДА з реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки, підписаному Василем Ядухою, в 2012 році було передбачено будівництво корпусу дитсадка № 16 по вулиці Гагаріна у місті Кам'янець-Подільський. Однак будівництва не трапилось, а дитсадок включено до переліку об'єктів, які будуть фінансуватися вже в 2013-му році за рахунок державного бюджету. Зазначимо, що наприкінці 2011-го року хмельницький губернатор обіцяв за два місяці ввести в експлуатацію 15 дитячих садочків. Натомість відкрито було лише п’ять.

З виконаних обіцянок для дітей Хмельниччини можемо відзначити лише забезпечення в минулому році оздоровленням та відпочинком понад 91 тис. дітей та відновлення (але не завершення) реконструкції контори колгоспу під дитсадок в селі Гуменці Кам'янець-Подільського району.

Дорогами Хмельниччини

В 2012-му році, за ініціативи Василя Ядухи, мало б побудуватися 6-7 км дороги Ярмолинці – Городок – Сатанів. Зі слів губернатора, дорога Ярмолинці – Сатанів ремонтується за дорученням Президента і на будівництво 12,5 км цієї дороги було  заплановано 20 мільйонів грн.Однак згідно з офіційною відповіддю Хмельницької ОДА, будівництво автодороги Ярмолинці-Городок-Сатанів минулого року не проводились.

Реконструкцію автодороги Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка також відклали. На цей раз причиною, за словами хмельницьких чиновників, стало Євро-2012. Для футбольного чемпіонату автодорога Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка була настільки важливою, що її чіпати не сміли. Все ж зауважимо, що реконструкцію автодороги Василь Ядуха обіцяв провести ще з 2010-го року, а Євро проходило, як відомо, в 2012-му…

Медицина Хмельниччини

До кінця 2012 року, за словами губернатора, мав відкритися сучасний перинатальний центр в Хмельницькому. Однак нещодавно стало відомо, що перинатальний центр у Хмельницькій області буде створено тільки протягом 2013-2014 років. Не було завершено минулого року і будівництво інфекційного відділення Деражнянської центральної районної лікарні. Як повідомили нам у Хмельницькій ОДА, Деражнянською районною державною адміністрацією будівництво інфекційного відділення центральної районної лікарні включено в перелік пропонованих об'єктів на 2013-й рік, що фінансуватимуться з фонду регіонального розвитку. Іншими словами, минулого року на лікарню не витратили й копійки, але намагаються внести будівництво до чергового плану дій на черговий рік.

З-поміж минулорічних обіцянок Василя Ядухи стосовно охорони здоров’я, виконаною є лише одна - в обласному онкодиспансері було встановлено томограф. Зазначимо, що  обладнання було надане за допомоги благодійного фонду Ріната Ахметова.

Сільське господарство

В сільському господарстві Хмельниччини минулого року стараннями Василя Ядухи мали з’явитися 23 молочнотоварних ферми і комплекси, однак в результаті було введено в дію лише дев’ять.  Щодо нашого запиту про три обіцяні області молочні комплекси, то в Хмельницькій облдержадміністрації тактовно промовчали. Стосовно відкриття свинокомплексів в Хмельницькій ОДА прозвітували про введення в експлуатацію протягом 2012-го року п’яти свиноферм, однак Василь Степанович таких обіцяв не менше семи.

З-поміж реалізованих минулого року проектів обласного очільника можна відзначити лише відкриття однієї вівцеферми, реконструкцію двох птахофермвідновлення роботи Городоцького цукрового заводу та початок будівництва заводу з виготовлення насіння зернових культур в селі Голосків.

Такими є підсумки роботи хмельницького губернатора в 2012-му році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: