Тижневий дайджест станом на 11 лютого 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 284 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков та голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк.

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк минулого тижня окреслив головні завдання відомства на поточний рік. Зокрема, до кінця року очільник Мінагрополітики обіцяє збільшити обсяги експорту сільськогосподарської продукції до 22 млрд. дол. Протягом наступних двох років Микола Присяжнюк обіцяє збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси, фінансувати програму збереження поголів’я ВРХ, створити спеціалізовані зони для виробництва продуктів дитячого харчування, відроджувати заводи спиртової галузі та нарощувати потужності олійно-екстракційних підприємств.

Також Міністр підтвердив свій намір не обмежувати, а лише нарощувати обсяги експорту зернових.

Новопризначений голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков минулого тижня дав низку обіцянок жителям міста Марганець. Так, за словами обласного очільника, до кінця поточного року буде проведено капітальну реконструкцію аварійного мосту, що слугує в'їздом в Марганець, завершено першу чергу реконструкції насосної станції І підйому, проведено реконструкцію блоку фільтрів та відстійників на насософільтрувальній станції та добудовано будинок для соціальних працівників.

Голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк пообіцяв збудувати чотири школи та ще одну реконструювати. Зокрема, нові школи цього року будуть збудовані в селі Микуличі Бородянського району, селі Путрівка Васильківського району, будуть добудовані Вишнівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Києво-Святошинського району та загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 в місті Фастів. Школу №5 в тому ж Фастові обласний очільник обіцяє до кінця  року реконструювати.

Протягом вказаного періоду 23 обіцянки отримали статус "Виконано" та 40 - "Не виконано".

Минулого тижня Київрада врешті прийняла довгоочікуваний міський бюджет на 2013-й рік. Однак якщо Олександр Попов зміг вмовити міську раду на прийняття бюджету, то Міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому не вдалося до кінця січня знайти рішення для подальшого будівництва LNG-терміналу.

Станом на 11.02.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 977 персон і 12264 обіцянки, з них 8146 в процесі, 2130 виконаних та 1988 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: