24 квартири не додали пільговикам Полтавщини

Читать на русском

Голові Полтавської облдержадміністрації Олександру Удовиченку минулого року не вдалося виконати ряд  своїх  важливих обіцянок. Зокрема, в листопаді-грудні 2012-го року квартирами було забезпечено лише 13 пільговиків Полтавщини, хоча обіцяли 37-ми.

Вручаючи в жовтні минулого року 11 сертифікатів на нові квартири полтавським пільговикам, голова облдержадміністрації Олександр Удовиченко запевнив, що до кінця року за державними програмами громадяни пільгових категорій Полтавщини отримають ще 37 квартир. Однак, згідно з офіційною відповіддю начальника управління містобудування та архітектури Полтавської ОДА Ю. О. Петрука, протягом листопада-грудня 2012-го року житлом забезпечено лише чотири воїна-інтернаціоналіста та дві сім'ї інвалідів-чорнобильців. Також минулого року в рамках виконання державної програми «Забезпечення житлом інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни, які довготривалий термін знаходяться у черзі на отримання житла» управлянням капітального будівництва облдержадміністрації було придбано шість однокімнатних та одну двокімнатну квартиру. Однак згадані сім квартир були надані протягом всього року, тому, за найоптимістичнішими підрахунками, пільговикам Полтавщини з 37-ми обіцяних квартир в листопад-грудні 2012-го року надано лише 13.

Також наприкінці жовтня минулого року Олександр Удовиченко повідомив, що до кінця року планується провести будівництво та реконструкцію більше тридцяти тваринницьких об’єктів загальною вартістю 840,5 млн. гривень. Для цього полтавський очільник планував знайти додаткові інвестиції. Однак на наш запит до облдержадміністрації, надійшла відповідь, що  в розвиток тваринницьких об'єктів сільського господарства в першій половині 2012-го року спрямовано інвестицій на суму 285,7 млн. грн. Стосовно інвестицій в тваринництво Полтавщини в другій половині року, то така звітність суб'єктів господарювання, зазначили в полтавські облдержадміністрації, не передбачена.

Серед невиконаних обіцянок полтавського керманича залишається й диспансер-довгобуд. До кінця 2012-го року обласний очільник планував нарешті добудувати дев’ятиповерхову будівлю протитуберкульозного диспансеру Полтавщини. Однак 29 грудня 2012 року сам Олександр Удовиченко повідомив, що диспансер планується добудувати вже в 2013-му.

Цікава історія трапилася і з відкриттям  полтавського перинатального центру, яке, за словами Олександра Васильовича, мало відбутися ще в жовтні минулого року.  Однак перинатальний центр Полтавщині обіцяв не лише  голова облдержадміністрації, а й сам Президент Віктор Янукович. Тому ті два рази, що Олександр Удовиченко намагався відкрити центр (25 жовтня та 15 листопада), завершилися невдачею. Урочисте  відкриття відбулося лише наприкінці року (27 грудня), коли до Полтави завітав з візитом Віктор Федорович.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: