Парубій продовжить відстрілювати сепаратистів, буде в них референдум чи ні

Читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що антитерористична операція на сході України продовжиться і в тому випадку, якщо сепаратисти відмовляться від планів про проведення референдуму.

Про це він сказав на брифінгу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Антитерористична операція триватиме незалежно від рішень тих чи інших диверсійних груп або терористів, які є в Донецькій і Луганській областях», – підкреслив Парубій.

Він також додав, що планований сепаратистами референдум однозначно не відповідає нормам українського законодавства й не може бути проведений. Водночас політик запевнив, що очолюване ним відомство зараз робить усе від нього залежне, щоб вибори президента відбулися в тих регіонах, де проводиться антитерористична операція.

Як повідомляло «Слово і Діло», 7 травня президент Росії Володимир Путін закликав сепаратистів на сході України не проводити 11 травня «референдум» про федералізацію країни або проголошення незалежності окремих її областей.

Системою «Слово і Діло» станом на сьогоднішній день зафіксовано 18 обіцянок Андрія Парубія, 5 із яких були виконані, а 2 – провалені.

Серед виконаних обіцянок Парубія – створення Національної гвардії, а також розформування спецпідрозділу «Беркут». Крім того, як і було обіцяно Парубієм, Майдан зумів утримати оборону й не розійшовся до відставки екс-президента Януковича, а адміністративні будівлі були звільнені «євромайданівцями» згідно з досягнутими домовленостями.

Поза тим, секретарю РНБО не вдалося вжити дієвих заходів для нейтралізації сепаратизму в Криму та вберегти територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: