Замість повернення грошей Януковича влада створює чергову комісію

Читать на русском

При Кабінеті міністрів планується створити Міжвідомчу комісію з повернення державі коштів, одержаних та виведених за кордон внаслідок корупції.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента України, передає «Слово і Діло».

«Завдання групи – повернути в Україну кошти, вкрадені колишнім президентом України Віктором Януковичем та його оточенням», – зазначається в повідомленні.  

Створення вказаної комісії було ініційовано Адміністрацією Президента, до неї мають увійти представники АП, правоохоронних органів, Мінюсту та фахівці з міжнародного права.

Необхідність створення комісії аргументують, зокрема, тим, що українське антикорупційне законодавство не відповідає нормам міжнародного права,  а це значно ускладнює повернення вивезених колишніми чиновниками коштів силами лише правоохоронних органів.

В АП зазначають, що в разі якщо Україна не подасть претензії на ці кошти в строки, встановлені законодавством інших країн, вони можуть бути втрачені.

«Зазначена міжвідомча комісія необхідна для того, щоб Україна максимально швидко і ефективно скористалася всіма можливими механізмами… для повернення до державного бюджету вкрадених корупціонерами коштів. Така комісія може працювати до створення Національної служби протидії корупції…», – резюмують в Адміністрації Президента.

Нагадаємо, 11 квітня в. о. генерального прокурора Олег Махніцький пообіцяв повернути в Україну кошти, якими незаконно заволоділо колишнє керівництво країни.

У своїй програмі на виборах Президента України Юлія Тимошенко пообіцяла арештувати й повернути Україні незаконно відчужену власність та кошти держбюджету, які корупційним шляхом були виведені за кордон.

30 квітня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що наступним кроком в антикорупційній політиці держави стане створення спеціалізованого антикорупційного органу з розслідування злочинів високопосадовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: