Тижневий дайджест станом на 4 лютого 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 450 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та його заступник Руслан Крамаренко, а також голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь.

Багато обіцянок минулого тижня дали Києву його очільники - голова КМДА Олександр Попов та його заступник Руслан Крамаренко. Разом вони дали 18 нових обіцянок стосовно покращення життя киян. Більшість обіцянок міських керманичів стосувалася проекту бюджету міста на 2013-й рік, який нещодавно був переданий до Кабінету Міністрів.

Олександр Попов, зокрема, обіцяє збільшити зарплату київським освітянам та медикам, забезпечити повернення 100% надходжень від податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету. Також проект бюджету передбачає збільшення дохідної частини та збільшення видатків на місто з Державного бюджету.

Руслан Крамаренко обіцяє, що даний бюджет буде бездефіцитним. Загалом в поточному році, за словами Руслана Крамаренка, місто планує розраховуватися з існуючими боргами та не брати нових займів.

Окрім того, в цьому році київські очільники планують завершити реконструкцію Поштової площі, відкрити станцію метро «Теремки», продовжити оновлення рухомого складу міського транспорту. Стараннями голови КМДА в цьому році повинно розпочатися будівництво метро на Троєщину, має бути створена муніципальна страхова компанія, відремонтована садиба Мурашка, запроваджено перші новітні технологію по боротьбі з бурульками.

Голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь обіцяє розвивати промисловість регіону. Зокрема, за декілька років в області планують побудувати крохмальний завод та два сучасні підприємства з переробки плодів та овочів.

Також обласний очільник планує допомогти існуючим підприємствам та забезпечити Шосткінські підприємства «Імпульс» та «Зірка» державними замовленнями на утилізацію боєприпасів на 60 мільйонів гривень.

Протягом вказаного періоду 38 обіцянок отримали статус "Виконано" та 43 - "Не виконано".

Позачергова сесія парламенту, яку обіцяли опозиціонери, минулого тижня не відбулася; будівництво четвертої гілки метро минулого року в Києві також не розпочалося. Однак середня заробітна плата в столиці все-таки досягла 4,6 тис. грн.

Стало зрозуміло, що за підсумками року приріст ВВП, як і обіцяв Прем’єр-міністр Микола Азаров, склав не менше 5%, однак не досяг 1,5 трлн. грн., як того очікував Президент Віктор Янукович. Кінець минулого року та початок поточного супроводжувалися ростом цін на хліб в різних регіонах у зв’язку з чим низка обіцянок політиків щодо стабільності вартості хлібу (зокрема, колишнього Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка, Прем’єр-міністра Миколи Азарова та інших) отримали статус «Не виконано».

Станом на 04.02.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 976 персон і 11980 обіцянок, з них 7925 в процесі, 2107 виконаних та 1948 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: