9 травня центр Києва заповнять 150 000 демонстрантів

Читать на русском

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко розповів, що в КМДА надійшли три заявки на проведення масових маніфестацій у центральній частині Києва загальною чисельністю до 150 тисяч осіб.

«Деякі політсили зробили заявки на проведення масових заходів у центральній частині Києва. Збираються проходити колони від імені Комуністичної партії, Загальновійськового союзу, яким керує пан Калашников, а також ветеранські організації, які підконтрольні Партії регіонів», – пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

За його словами, всі три заявки передбачають участь по 50 тисяч чоловік і перетинаються за часом та місцем проведення заходів. Зокрема, політсили мають намір проводити ходу від Будинку меблів до площі Слави та Національного музею Великої Вітчизняної війни, а також від станції метро «Арсенальна» до музею ВВВ.

Разом з тим Бондаренко заявив, що якщо хтось буде наполягати на використанні символіки сусідніх країн, це не буде підтримано. «У нас є інформація, що посольство Росії вже отримало спеціальною передачею стрічки з триколором», – додав голова КМДА.

За його словами, ці триколори будуть використані для провокацій, тому влада Києва має намір припинити будь-які спроби агресії. У зв'язку з цим, за словами Бондаренка, столичною владою контролюються всі в'їзди та виїзди з Києва для недопущення ввезення зброї, також під контролем знаходяться готелі, мости та підприємства з підвищеним техногенним ризиком.

Нагадаємо, що напередодні в. о. Президента України Олександр Турчинов пояснив, навіщо на в'їзді в Київ з'явилися блокпости. За його словами, це пов'язано з можливими провокаціями на 9 травня.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 58 обіцянок Бондаренка, з яких він поки що виконав лише одну. Серед іншого, він обіцяв повернути Києву статус найзеленішої столиці Європи, а також впровадити масштабну антикорупційну систему в Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: