Коломойський з’їздив заспокоїти Одесу

Читать на русском

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський відвідав Одесу, а також розповів про своє ставлення до новопризначеного керівника Одеської області Ігоря Палиці.

«Я міг запропонувати його (Палицю - ред.) призначити на цю посаду, але я нікому не пропонував. Це сталося у звичайній бесіді. Але можна сказати, що я рекомендував», – розповів журналістам в Одесі Коломойський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «LB».

Разом з тим голова Дніпропетровщини висловив упевненість, що в нового керівника Одеської ОДА не виникне жодних проблем із наведенням порядку в регіоні. «Палиці якраз місце в Одесі. Він за походженням корінний одесит. Ми сподіваємося, що він упорається», – сказав Коломойський.

Також губернатор Дніпропетровської області розповів, що думає з приводу трагедії в Одесі 2 травня. «Те, що трапилося в Одесі – повірте, ми всі сумуємо разом з одеситами. Тому що загинули українські громадяни. Неважливо, з якого боку вони були – з цього чи з іншого: це все українці. І мені незрозуміло, заради яких цілей та ідей це сталося», – сказав Коломойський.

Разом з тим він закликав зупинити насильство в регіонах. «Я вважаю, що сьогодні треба зупинити насильство. Є величезна кількість проблем окрім політики. Досить займатися політикою, вже вона набридла. Всім», – зазначив губернатор.

Він також розповів, що місцеві бізнес-еліти підтримують цілісність України. «Ми з одеськими бізнесменами маємо міцні й давні ділові контакти і взагалі-то в них не було ніколи настроїв, що Одеса – це щось особливе і окреме від України», – сказав Коломойський.

За його словами, вони завжди позиціонували це місто з Україною і «їм не потрібні жодні додаткові аргументи». «Всі вони свідомі українці і всі за Україну та за Одесу в Україні», – резюмував Коломойський.

Як повідомлялося, напередодні Голова Верховної Ради і в. о. Президента Олександр Турчинов призначив Ігоря Палицю новим головою Одеської облдержадміністрації. Нагадаємо, 2 травня в Одесі в ході вуличних зіткнень між проросійськи налаштованими активістами та учасниками місцевого Євромайдану сталася пожежа в Будинку федерації профспілок. За останніми даними, загинуло більше 40 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: