Дошкільнятам Волині дитсадки ні до чого

Читать на русском

Нещодавно ми вже дивувалися недобросовісній роботі волинського губернатора Бориса Клімчука стосовно облаштування дитсадків області. Тоді замість нового дитячого садка в своєму рідному селі Волошки Борис Петрович урочисто відкрив загальноосвітню школу. Дошкільнят порадували лише групою дошкільного виховання на 15 місць при Волошківській школі.

Однак якщо у Волошках нагальної потреби у відкритті нового дитячого садочку не побачили, то загалом в області така потреба існує. Зокрема, в липні минулого року Борис Клімчук запевняв, що за підсумками року на тисячі зросте кількість місць в дитсадках Волині. На наш запит в управлінні освіти і науки Волинської ОДА повідомили, що у 2012-му році було створено лише 1460 додаткових місць в дитячих садочках на всю область.

Дитсадки Миколи Романюка. Тим часом у Луцьку раз за разом переносили довгоочікуване відкриття дитячого садочку № 40. Луцький міський голова Микола Романюк обіцяв відкрити 40-й дитсадок ще до Дня Незалежності України, проте згодом Борис Клімчук повідомив, що його відкриття відбудеться аж 19 грудня. Однак і в День Святого Миколая садочок не було завершено – Борис Петрович переніс дату урочистого відкриття вже на 27 грудня.

Нагадаємо, що Микола Романюк ще у своїй передвиборчій програмі на посаду міського голови 2010-го року  обіцяв будувати нові дитячі садки. Проте будівництво нових дитсадків дається меру нелегко. Натомість в існуючих садочках створюють додаткові групи. Так за ініціативи міського очільника влітку 2012-го року було засновано чотири нові групи, а в кінці серпня стало відомо про відкриття п'яти нових груп в ДНЗ № 1, 6, 19, 34.

Дитсадки Бориса Клімчука. А в селищі Шацьк дитсадок навіть не розпочинали будувати, хоча губернатор обіцяв його відкрити ще в жовтні. В управлінні освіти і науки Волинської облдержадміністрації нам повідомили, що в Шацьку функціонує лише два дитсадки, в яких здобувають освіту 262 дітей, що становить 58,5% від загальної кількості дітей відповідної вікової категорії. За оперативними даними, на обліку зареєстровано 85 заяв на влаштування дітей в ДНЗ, з них 68 дітей раннього віку (від 1 до 2 років). Такі підрахунки підвели чиновників до наступної думки: в разі необхідності розширення мережі груп в дитсадку №1 селища є резервні приміщення трьох вікових груп, які на даний час використовуються для потреб початкової ланки Шацької загальноосвітньої школи. Іншими словами, шацьких школяриків в разі чого потіснять, а їхнє приміщення віддадуть дошкільнятам.

Однак певні покращення волинським дітлахам минулого року обласні чиновники все-таки забезпечили: в 49-ти загальноосвітніх навчальних закладах облаштовано та у 38-ми проведено капітальні ремонти внутрішніх санвузлів. У 88-ми освітніх закладах відновлено душові кімнати при спортивних залах.

З майбутніх покращень Борис Клімчук обіцяє побудувати в поточному році дитсадок в Ківерцях та замінити всі дахи дошкільних навчальних закладів області з асбестових на металочерепичні. А в 2014-му році волинський губернатор обіцяє завершити будівництво дитсадка у селищі Торчин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: