У Махніцького розкрили 25-мільйонну аферу при будівництві ВГСУ та ВАСУ

Читать на русском

Генеральна прокуратура встановила порушення законодавства при будівництві адміністративних будівель Вищого господарського та Вищого адміністративного судів, в результаті чого було скоєно замах на привласнення 25,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

Зокрема, відомо, що одне з київських підприємств виграло конкурс із закупівлі послуг з технічного нагляду за будівництвом вказаних адмінбудівель, не надавши відповідної документації для цього, а потім внесло недостовірну інформацію до акту здачі виконаних робіт.

ГПУ відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), ч. 3,5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 23 квітня стало відомо, що колишньому генеральному прокурору Віктору Пшонці інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, які були виділені на будівництво нової будівлі Генпрокуратури.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовані 16 обіцянок в. о. генерального прокурора Олега Махніцького, з яких він поки виконав 3. Зокрема, були виконані обіцянки щодо відкриття кримінальних справ проти сепаратистів, звільнення батька та сина Павличенків, а також перегляду кримінальних справ проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: