Махніцький "відхрестився" від звільнення учасників заворушень в Одесі

Читать на русском

Махніцький "відхрестився" від звільнення учасників заворушень в Одесі.

В.о. генерального прокурора України Олег Махніцький заявив, що Генпрокуратура не давала жодних вказівок звільняти учасників масових заворушень в Одесі 2 травня.

«Ніяких вказівок про звільнення учасників масових заворушень в Одесі ані спеціальний уповноважений, заступник генерального прокурора України Микола Банчук, ані прокурор Одеської області Ігор Боршуляк не давали і не могли давати, бо такі дії розцінювалися б як державна зрада і безпосередня підтримка сепаратизму, з чим давно і безкомпромісно бореться Генпрокуратура», – заявив Махніцький, пише «Слово і Діло».

А інформацію про те, нібито ГПУ має стосунок до звільнення учасників масових заворушень в Одесі генпрокурор назвав «недоречно емоційною і, як мінімум, передчасною в критичний для держави момент». За словами Махніцького, ГПУ відкриватиме нові кримінальні провадження з радикальними заходами, включно з затриманням усіх, хто перешкоджатиме розслідуванню. 

Нагадаємо, 2 травня учасники маршу за єдність України та футбольні фанати стали учасниками сутички з проросійськими активістами на Куликовому полі. Внаслідок зіткнень спалахнув Будинок профспілок, де загинуло щонайменше 43 людини. 4 травня всіх затриманих учасників зіткнень, яких звинуватили в масових заворушеннях, хуліганстві, умисному вбивстві та захопленні державних будівель звільнили з-під варти.

Як стало відомо, голова Одеської обласної держадміністрації Володимир Немировський знав про підготовку провокацій в Одесі на 2 травня, але не втручався в ситуацію.

Пізніше Служба безпеки України заявила, що до організації вуличних зіткнень, які призвели до загибелі людей 2 травня в Одесі, причетні колишній прем'єр-міністр Сергій Арбузов і екс-голова Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано 16 обіцянок Олега Махніцького. З 16 виконано 3, серед яких обіцянка відкрити кримінальні справи проти сепаратистів та звільнення з-під варти сина та батька Павличенків. Решта знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: