Фірташ заявив, що Тимошенко планує зірвати вибори

Читать на русском

Український бізнесмен Дмитро Фірташ, аретованний в Австрії владою США вважає, що Юлії Тимошенко вигідні проблеми в країні.

«У неї два завдання. Перше: якщо вона не перемагає на виборах, значить вибори не мають відбутись. Для того, щоб вибори не відбулись, їй треба вирішити одне головне завдання – треба придумати, щоб були заворушення, проблеми в країні для того, щоб можна було ввести надзвичайний стан», - сказав Фірташ в інтерв'ю BBC Україна, пише «Слово і Діло».

За словами олігарха, Юлія Тимошенко намагається виграти час, так як нинішній рейтинг не дозволяє їй претендувати на перемогу на президентських виборах.

«Коли вводиться надзвичайний стан, вибори скасовуються, і таким чином вона знову купує час, країна перебуває в тому стані, в якому вона знаходиться, знову немає легалізації влади», - вважає Фірташ.

Він також додав, що сьогодні «вона (Тимошенко - ред.), маючи 100 депутатів у парламенті, практично узурпувала владу в країні». «У неї є повна можливість керувати. Неважливо, як це відбувається, вона фізично керує, тому що це її партія, вона головна і вона керує процесами», - сказав Фірташ.

Як повідомлялося раніше, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс підтвердив на брифінгу затримання бізнесмена Дмитра Фірташа, а напередодні стало відомо, що український олігарх може сісти на 50 років.

Нагадаємо, в 2011 році лідер партії «Батьківщина» і екс-прем'єр Юлія Тимошенко пообіцяла, що Фірташ поверне Україні 12,1 млрд куб. м газу, який той відсудив у держави в Стокгольмському арбітражі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: