Кабмін допустить до розробки законів незалежних експертів - Семерак

Читать на русском

Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак заявив про створення Центру підтримки реформ - спільної урядової та громадянської платформи, покликаної об'єднати владу і експертне співтовариство в проведенні реформ.

Міністр презентував даний проект на прес- конференції 30 квітня, передає кореспондент «Слова і Дела».

«Необхідна взаємодія з громадськими організаціями, експертами та урядом України... Ми прийшли до думки, що потрібно створити Центр підтримки реформ. Це (створення центру) є одним з пунктів імплементації угоди про асоціацію, яку підписала Україна, і яке, я сподіваюся, незабаром парламент ратифікує», - сказав Семерак.

Міністр закликав громадські організації включитися в спільну роботу з просування реформ.

З його слів, Центр підтримки реформ буде брати участь у розробці урядових законопроектів і супроводжувати їх до прийняття Верховною Радою.

Нагадаємо, сьогодні Семерак також заявив, що Кабінет міністрів виконав усі передбачені законом функції для своєчасного проведення президентських виборів.

Остап Семерак з 27 лютого - міністр Кабінету Міністрів. Системою «Слово і Діло» зафіксовано 15 обіцянок міністра, серед яких заява, що влада докладе максимум зусиль, щоб президентські вибори відбулися, і обіцянку, що чиновники самі оплачуватимуть держ. дачі, в яких проживають.

2 обіцянки - про те, що Урядовий портал розмістить список автомобілів, які Кабмін готовий продати, і затвердити нову редакцію закону про державні закупівлі - Семераку вдалося виконати. Проте 3 обіцянки - зокрема, до 28 березня внести і прийняти зміни до Податкового кодексу, Семерак виконати не зміг. Решта 10 обіцянок знаходяться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: