На материковій Україні має бути свій «Артек» - Денісова

Читать на русском

Міністр соціальної політики України Людмила Денісова вважає, що дитячий центр «Молода гвардія» може стати гідною заміною кримському «Артеку».

«Щорічно в Міжнародному дитячому центрі «Артек» відпочивають 34 тис. дітей. На жаль, сьогодні така можливість у нас відсутня, а чекати, поки вона з'явиться, немає часу. Тому, щоб наші діти не постраждали в ситуації, що склалася, необхідно розвивати свій материковий «Артек», - цитує Денісову прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

За її словами, така ситуація обумовлена ​​окупацією Криму. «Україна втратила 118 піонерських таборів, в тому числі і Міжнародний дитячий центр «Артек». Таким чином, сьогодні в країні виникла проблема з оздоровленням дітей», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, міністр, враховуючи це, побувала у всіх чотирьох таборах «Молодої гвардії», зокрема, і в таборі «Морський», який зараз перебуває на реконструкції.

За словами Денісової, сьогодні між таборами «Артек» і «Молода гвардія» існує «нормальне і здорове змагання, тому Мінсоцполітики буде робити все можливе, щоб за кількістю відпочиваючих «Молода гвардія» наблизилася до «Артеку».

«Проблему з оздоровленням дітей необхідно вирішувати за допомогою всіх регіонів, де знаходяться дитячі центри та санаторії. І не має значення - державні вони чи комунальні», - підкреслила міністр.

Всього в системі «Слово і Дело» зафіксовано 40 обіцянок Людмили Денісової. Поки вона виконала лише шість з них. Скільки вона не виконала - дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: