За два місяці прем'єрства Яценюк роздав 106 обіцянок і виконав 6

Читать на русском

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 106 обіцянок Арсенія Яценюка за час його роботи на посаді прем’єр-міністра. Варто зазначити, що станом на 29 квітня 6 його обіцянок на цій посаді вже виконано, а 7 було провалено.

Зокрема, Яценюку вдалося виконати обіцянки щодо стабілізації курсу гривні, а також введення прогресивної шкали оподаткування депозитів. Крім того, як і обіцяв Яценюк, в парламент були внесені законопроекти про державні закупівлі та секвестр держбюджету. Також Яценюк зміг виконати обіцянку відносно підписання політичної частини угоди про асоціацію і стримав слово, не висунувши свою кандидатуру на президентських виборах.

В той же час невиконаними була низка обіцянок Яценюка щодо Криму – так, на початку березня він запевняв, що Україна збереже свою територіальну цілісність і не віддасть Крим. Крім того, прем’єр не дотримав слова, заявивши, що уряд виконуватиме всі соціальні зобов'язання перед українцями Криму, а для розширення автономії Криму буде проведено загальнонаціональний діалог. Яценюку також не вдалося взяти під контроль ситуацію з безпекою в Україні. Провалені також обіцянки, що 15 квітня у Верховній Раді з’явиться текст нової Конституції, а податок на депозити в 2014 році вводитись не буде.

Серед найбільш значущих обіцянок Яценюка, які перебувають у процесі виконання – проведення конституційної реформи, прийняття нової редакції Податкового кодексу, ліквідація облдержадміністрацій, скорочення кількості дозвільних документів вдвічі, повернення Криму та ін.

Загалом проектом «Слово і Діло» наразі зафіксовано 249 обіцянок Арсенія Яценюка, які він дав на різних посадах. 60 обіцянок Яценюка були виконані, 47 – провалені, а ще 142 перебувають у процесі виконання.  

Поточний рейтинг відповідальності Яценюка в системі «Слово і Діло» становить 24%. Рейтинг розрахований як співвідношення виконаних обіцянок Яценюка до загальної кількості даних ним обіцянок.

Нагадаємо, Яценюк був призначений прем’єр-міністром 27 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: