В УДАРі не вірять в узгодження Конституції до 25 травня – Геращенко

Читать на русском

Депутат від УДАРу Ірина Геращенко заявила про те, що її партія вважає, що до 25 травня узгодити текст нової Конституції України неможливо.

Про це із посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

«Позиція фракції УДАР наступна: в жодному разі не можна писати Конституцію України напередодні президентських виборів, коли позиція політичних фракцій визначається виключно рейтингами їх висуванців на президентських виборах. Ми повинні чесно говорити, що до 25 травня написати проект Конституції нереально», - зазначила у парламенті Геращенко.

Скептично поставився до ідеї затвердити текст нової Конституції до 25 травня і лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Він заявив, що парламентські фракції не демонструють єдності у цьому питанні, тож до кінця травня Верховній Раді навряд чи вдасться його затвердити.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк встановив парламенту кінцеву дату узгодження тексту Конституції. Про проведення конституційної реформи прем’єр заявляв ще 27 березня. 1 квітня очільник Кабінету міністрів пообіцяв, що новий Основний закон буде затверджений в Україні у вересні 2014 року, а кількома днями раніше – що текст Конституції у Верховній Раді побачать уже 15 квітня, однак ця обіцянка фактично не була виконана.

«Слово і Діло» зафіксувало 7 обіцянок народного депутата Ірини Геращенко. 3 з них вона вже виконала, ще стільки ж – у процесі виконання. Серед останніх – обіцянка про те, що колишній президент України Віктор Янукович постане перед Гаазьким судом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: