Всупереч обіцянці Яреми, результатів АТО поки не видно

Читать на русском

Незважаючи на те, що 23 квітня перший віце-прем'єр міністр Віталій Ярема пообіцяв, що результати антитерористичної операції на сході України будуть помітні найближчим часом, поки ця обіцянка не виконується.

Такі висновки можна зробити, ознайомившись із заявою керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, передає «Слово і Діло».

«З незрозумілих причин, де-факто згорнувши активну фазу антитерористичної операції до її завершення, її керівництво не вжило заходів, достатніх для повного блокування Слов'янська, незважаючи на те, що офіційно заявило про це», - зазначає Тимчук.

На його думку, в дійсності Слов'янськ заблокований не був, про що свідчать приїзд туди керівників так званої «Донецької народної республіки», захоплення в заручники представників ОБСЄ та доставка в місто захоплених співробітників спецпідрозділу «Альфа».

«Усіх цих деморалізуючих моментів можна було уникнути, якби місто було дійсно заблоковано», - підкреслює Тимчук.

Як вважає Тимчук, незадовільне проведення АТО пояснюється слабким рівнем координації керівників силових структур і відсутністю політичної волі вищого керівництва країни.

«Підрозділам силових структур, задіяним в ході АТО, не поставлені чіткі накази по завершенню вже розпочатих дій з нейтралізації груп екстремістів, тоді як до виконання таких завдань особовий склад повністю готовий», - відзначає експерт.

Нагадаємо, 25 квітня перший заступник голови СБУ - керівник Антитерористичного центру Василь Крутов пообіцяв зробити все можливе для того, щоб не допустити жертв серед мирного населення під час заходів АТО.

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар 24 квітня запевнила , що антитерористична операція на сході України буде продовжуватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: