Обіцяного Євро-2020 в Україні не буде

Читать на русском

УЄФА опублікував список національних асоціацій, які подали заявки на стандартні пакети матчів, а також на півфінали і фінал, серед яких не виявилося представників України.

«До першого крайнього терміну – 12 вересня 2013 року – інтерес до проведення ігор фінального турніру висловили 32 національні асоціації», – йдеться в заяві, розміщеній на сайті УЄФА, пише «Слово і Діло».

Як відомо, серед усіх національних асоціацій були в тому числі й представники України, що мали намір провести матчі змагань у Києві та Донецьку. Але заявкові досьє на стандартні пакети матчів у домовлений термін до 25 квітня 2014 року подали лише 19 асоціацій, серед яких України не виявилося.

Нагадаємо, що 22 лютого 2013 року екс-президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна подасть заявку на участь у конкурсі на проведення наступного єврочемпіонату з футболу. У свою чергу президент ФФУ Анатолій Коньков 13 вересня 2013 року повідомив, що Федерація футболу України нібито подала в УЄФА заявку на участь у проведенні експериментального чемпіонату Європи 2020 року, фінальну стадію якого планується провести в 13 містах по всій Європі. У заявці НСК «Олімпійський» повинен був претендувати на півфінали і фінал турніру, а «Донбас Арена» – на матчі групової стадії та одну гру 1/8 фіналу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: