Донецька облрада звільнила голову Шишацького й висунула вимоги до влади

Читать на русском

Донецька обласна рада звільнила голову Андрія Шишацького після його заяви про звільнення, а також висунула новій українській владі вимоги.

Про це повідомляє сайт Донецької облради, передає «Слово і Діло».

Рішення про звільнення Шишацького депутати ухвалили в режимі таємного голосування. «Облрада вирішила достроково припинити повноваження голови обласної ради згідно з поданою заявою», – оголосили під час сесії.

Шишацький пояснив свою відставку тим, що вийшов із Партії регіонів і, відповідно, не може відстоювати інтереси партії, представники якої складають більшість в обласній раді.

Після цього депутати облради висунули новій українській владі свої вимоги у зв'язку з гострою військово-політичною ситуацією в регіоні.

«Ми підтримуємо вимоги про негайне й беззастережне ухвалення законодавчого рішення про амністію громадян, які взяли участь у протестних акціях на південному сході країни. Ми за якнайшвидше ухвалення закону "Про місцеві референдуми": всі життєво важливі питання області, міст, районів, сіл та селищ мають вирішуватися через народне волевиявлення. Також ми вимагаємо від влади негайно відмовитися від усіляких силових дій стосовно Донбасу, відвести збройні сили України в місця постійної дислокації, заборонити відправку на територію Донецької області будь-яких незаконних збройних формувань», – йдеться в заяві.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 122 обіцянки Шишацького. Всього він виконав 56. Які саме обіцянки не виконав, дивіться в рейтингу.

Раніше Шишацький гарантував безпеку журналістам у Донецькій області.

Також чиновник обіцяв за 2 роки залучити в Донецьку область не менше 2 млрд доларів інвестицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: