Гройсман – уже десятий політик, який обіцяє муніципальну міліцію

Читать на русском

24 квітня віце-прем’єр та міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман заявив про підготовку українським урядом закону про муніципальну міліцію.

Втім, Володимир Гройсман не перший в українській політиці, кому спало на думку створити в Україні правоохоронні органи, які мали б підпорядковуватися місцевій владі.

Перша обіцянка з цього приводу була зареєстрована в системі «Слово і Діло» ще 2006 року одним із кандидатів на посаду міського голови, а нині – мера Херсона, регіонала Володимира Сальдо. Наразі він єдиний, хто вже виконав цю обіцянку.

Пізніше про створення муніципальної міліції неодноразово говорили посадовці Черкащини, Одещини, Львівщини, народні депутати та члени уряду.

2012 року напередодні парламентських виборів створити місцевий правоохоронний орган у Києві пообіцяв Віталій Ярема. Однак ця обіцянка поки що так і лишається невиконаною. Крім того, «Слово і Діло» також зафіксувало відповідну обіцянку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, яку він дав 18 березня 2014 року.

На початку квітня цього року екс-міністр МВС Юрій Луценко також заявив, що Україні слід відмовитися від традиційної міліції, замінивши її на муніципальну, яка формуватиметься органами місцевого самоврядування, а призначення керівника має відбуватися за підписом міністра і мера міста.

А колишній мер Черкас Сергій Одарич говорив про це навіть двічі – у 2010 та 2012 роках, однак жодного разу обіцянки не дотримався.

Загалом, система «Слово і Діло», окрім обіцянки Гройсмана, зареєструвала 9 обіцянок українських високопосадовців, що стосуються створення муніципальної міліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: