Шеремета створює єдиний недержавний орган з питань стандартизації

Читать на русском

В Україні пропонується створити єдиний недержавний орган з питань стандартизації, повідомляє «Слово і Діло».  

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, представляючи у Верховній Раді проект нової редакції закону «Про стандартизацію», зареєстрований під №4585.

«Вноситься законопроект «Про стандартизацію», нова редакція, яким передбачається утворити єдиний національний орган стандартизації, що не є органом державної влади. Це критично важливо, тому що ми не тільки дерегулюємо цю галузь, а й роздержавлюємо також», – зазначив Шеремета у своєму виступі.

Він додав, що законопроектом також пропонується ліквідувати галузеву стандартизацію, залишивши два рівні стандартизації: національний і стандарти, прийняті підприємствами, установами та організаціями.

Крім того, зі слів міністра, законопроект дозволить привести систему стандартизації в Україні у відповідність до європейської моделі в цій сфері.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 16 обіцянок Павла Шеремети. Нагадаємо, що згідно з однією з обіцянок Шеремети, за 2-3 роки Україна увійде до десятки країн-лідерів за легкістю ведення бізнесу.

Також міністр обіцяв не допустити дефолту в Україні та розрахуватися за російський газ.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: